The Montague

The Fishermans Bend precinct is set for adaptation with many of the industrial buildings set to give way to residential developments within close proximity of the city. The concept design for The Montague is for a woven geometry of polychromatic metal shapes contrasted with pre-cast concrete. The geometry adapts to the glazing design and soffit lining of the café and brings a consistent design approach to the car park podium that also allows for selected views from the apartments and office spaces.

The apartments have been designed in accordance with the Better Apartment Design Guidelines however, the detailing of the balcony threshold and installation of operable façade panels allow for the balcony to be incorporated into the living space if so desired by the owners. The approach is intended to allow for a variety of individual patterns of living.

Location: Fishermans Bend
Value: $30 Million
Status: Planning